Spremenite najboljše objave z družbenih medijev v blog zapise

by 4 Sep 2019informacije, ponudba, zaposleni

Danes so v svetu zelo priljubljeni spletni dnevniki, t. i. blogi. Vedno več podjetij oziroma zaposlenih jih piše. Ker s tem skrbijo za razvoj občinstva. Toda, kako (na)pisati privlačen blog?

Prvi korak je seveda najti privlačno vsebino, nekaj, kar bo bralce zanimalo. Pri tem so vam lahko v izdatno pomoč družbena omrežja – preverite, kaj zanimivega se dogaja na vašem Twitter ali Facebook profilu. Se vas je kakšen komentar uporabnika še posebej dotaknil? Spremenite ga v blog! Pri tem ni treba napisati treh strani, niti štirih odstavkov.

Lahko pa uporabite tehniko enega najboljših piscev poslovnih blogov, Setha Godina. Godin je eden najuspešnejših blogerjev v marketinškem svetu, pri čemer piše v odstavkih, ki premorejo dve do tri povedi. Je mojster izražanja idej, ki so vznemirljive in lahke za branje. Ljudje imamo namreč vedno manj časa, zato različnim vsebinam namenjamo tudi manj pozornosti. Umetnost je zato narediti vsebino kratko in privlačno ter enostavno za branje.

Komentirajte

Drug način za iskanje idej, o čem bi pisali, je ta, da komentirate stvari, ki jih berete, na primer druge bloge in objave, medijske publikacije in vse drugo, kar je pomembno za vaše podjetje. Vsebino tako že sicer absorbirate in verjetno imate o njej mnenje. Vaš komentar lahko nastane v obliki spletnega dnevnika. Ena od prednosti komentiranja je tudi ta, da bodo ljudje začeli prepoznavati vaše ime; posebej, če bo šlo za sočne in utemeljene komentarje.

Pri tem si lahko pomagate z naslednjo tehniko – svoje najboljše komentarje, ki ste jih pustili na družabnem omrežju ali spletnem forumu, shranite med e-poštne osnutke. Ko boste imeli čas, se vrnite do njih in jih predelajte v objave za na blog. Tako preprosto je.

Spremenite najboljše objave z družbenih medijev v blog zapise 2 Spremenite najboljše objave z družbenih medijev v blog zapise 3 Spremenite najboljše objave z družbenih medijev v blog zapise 4
Spremenite najboljše objave z družbenih medijev v blog zapise 5
Kaj so podkasti?

Kaj so podkasti?

Nova angleška beseda »podcast« je prinesla nemalo izzivov slavistom in lektorjem. Medtem, ko  večina avtorjev člankov besedo kar ponarodelo prevaja...

Rezerviraj si mesto na brezplačni delavnici

Delavnice so za udeležence brezplačne, število mest je zaradi želje po kakovostni izvedbi in omejitve prostora omejen.

Predlagamo, da se vpišete na seznam za obveščanje o terminih in lokacijah delavnic. Za vsa vprašanja smo dosegljivi na telefonski številki 01 600 10 10 in 031 402 888 oziroma nam pišete na e-naslov info@ecetera.si.

Stopite v stik z nami

Izberite namen svojega sporočila

Obdelava osebnih podatkov

Share This