Video je vaš zaveznik

by 17 Jul 2019podjetje, informacije, prodaja

Številni prodajalci se bojijo predstavitev pri zahtevnih strankah, posebej, če gre za občinstvo, sestavljeno iz (res) pomembnih ljudi. Ali pa takšnih, ki so znani kot veliki kritiki, ki si ne želijo slišati še ene suhoparne predstavitve. Kaj storiti? Pomagajte si z video posnetki.

Kot rečeno, dolgočasne prodajne predstavitve ljudi ne zanimajo. Ena izmed največjih napak, ki jih delajo prodajalci, je ta, da porabijo ogromno časa za pripravo predstavitve in predvsem to, kaj in kako bodo vsebino prenesli občinstvu. Bistveno manj pa se ubadajo s tem, katera vprašanja bi morali zastaviti občinstvu. Toda najboljše prodajne predstavitve so v praksi tiste, ki se spremenijo v aktivno debato – ko se prodajalec in potencialna stranka zapleteta v pogovor.

Toda, kako priti do tega trenutka. Najlažje s pomočjo nazornih ali pa smešnih video posnetkov. Te med predvajanjem tudi zaustavite in natančneje pojasnite ali pa izpostavite kakšno informacijo. Občinstvo lahko na tej točki tudi vprašate za mnenje – in prvi korak do interakcije bo storjen. Vprašajte jih, ali predstavljena rešitev ustreza njihovemu okolju. Ali pa, kako se razlikuje od tega, kar trenutno počno. Vsekakor pa se izognite vprašanjem tipa »Ali se vam zdi to smiselno?«.

Lastni video posnetki

Razmislite o možnosti, da bi izdelali video posnetek, na katerem bi potencialnim strankam predstavili, kako lahko vaše podjetje ali rešitev reši njihov izziv ali bolečino. Lahko pripravite tudi več kratkih video posnetkov, ki poenostavijo razlago, da ste tovrstne naloge v preteklosti že rešili drugim strankam.

Video je vaš zaveznik 2 Video je vaš zaveznik 3 Video je vaš zaveznik 4
Video je vaš zaveznik 5
Kaj so podkasti?

Kaj so podkasti?

Nova angleška beseda »podcast« je prinesla nemalo izzivov slavistom in lektorjem. Medtem, ko  večina avtorjev člankov besedo kar ponarodelo prevaja...

Rezerviraj si mesto na brezplačni delavnici

Delavnice so za udeležence brezplačne, število mest je zaradi želje po kakovostni izvedbi in omejitve prostora omejen.

Predlagamo, da se vpišete na seznam za obveščanje o terminih in lokacijah delavnic. Za vsa vprašanja smo dosegljivi na telefonski številki 01 600 10 10 in 031 402 888 oziroma nam pišete na e-naslov info@ecetera.si.

Stopite v stik z nami

Izberite namen svojega sporočila

Obdelava osebnih podatkov

Previous article

Intervju Edvard Kadič

Next article

Kako skleniti posel?
Share This